SØSøndag 20.03.2016 dro vi på en liten gutte tur med brodern og pappa for å fiske litt sjøørret på en spesiell plass.

Bra fiskevær som da vil si yr, så vidt noe regn men helt vindstille. Vi håpet regnet ville holde andre eventuelle fiskere som viste om plassen vekke, noe den gjorde. Vi hadde da plassen for oss selv. Brodern fikk prøve seg for første gang på fluefiske med sin stolte bror som lærer.

Skjermbilde 2016-03-21 kl. 21.20.25Jeg er vant til å se mye ørret på denne plassen, men denne gangen var det ikke like mye å se. Regnet gjorde og sikten betydelig kortere. Pappa fisket med stang og hadde etterhvert noen på under kg etter sluken, men ingen som bet på. Jeg prøvde meg litt mindre streamere samt en rosa pattegris. Lite napp eller aktivitet. Da tok jeg i mot et tips jeg fikk med betydelig mindre fortom og mi
ndre streamere. Jeg heiv på en strl 12 streamer og en 4x fortom i nylon for å teste dette ut.

Skjermbilde 2016-03-21 kl. 21.20.45

Tipset virket og jeg kunne forstå hvorfor. En treg sjøørret fulgte etter en treg  streamer, men bet ikke på før jeg stoppet å dra inn. Etter en svak kamp var den landet pent i håven og avkroket med kirurgtangen.

En nydelig men en tynn og rolig sjøørret på like under kg. Det ryktes om mye børstemark i Torsk på vestlandet som beiter på grunt vann, men jeg tror at sjøørreten fortsatt er lite aktiv etter slik vi opplevde denne fisketuren.

Jeg hadde par små etter senere, men strømmen alene var for rask til å dra streameren vekk fra ørreten. En flott tur, og en flott fangst! 🙂

Gleder meg allerede til neste gang!
Skjermbilde 2016-03-21 kl. 21.20.32

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *