First trout 2016 from Stramt Snøre on Vimeo.

Årets første brunørret er tatt!

Etter å ha fått nytt flueutstyr levert av Campelen på Bryggen i går måtte jeg ut å teste dette en kjapp time i dag! Reiste noen minutter utenfor Bergen med min lillebror før vi fant et sted jeg allerede hadde planlagt en tur til.

Når vi kom fram var det ikke noe hint til napp så det ble noe blindefiske med tørt. Plutselig roper Glenn på meg og forteller at han ser flere fine øret liggende på bunnen!

Flytesnøret rives kjapt av før bytte til det nye Arctic Silver snøret er på plass. En svart streamer jeg har bundet selv knytes på en 6X fortom og kastes ut mot der fiskene var sist sett. Ikke mange kast tar det før det biter på den nye stangen. Etter noen få minutter med en “nytelseskamp” med fisken er den i håven. En nydelig brunørret på ca 400gram. God og feit ble denne med hjem til mor til steking da henne hadde bestilt ørret denne dagen.

Det er mye mer fisk å ta av her, og bekken renner langt forbi Bergen og har mye ørret i seg på fine størrelser, så å ta herfra er ikke farlig.

 

Nytt utstyr:

    • Stang – Orvis Clearwater kl5. 9 fot.
    • Snelle – Orvis Clearwater
    • Backing – Orvis
    • Snøre – Orvis Clearwater kl5. Flyt, WF.

Ekstra – Arctic Silver Intermediate WF. kl5. En drøm å kaste med! Vekten langt frem gjør at du kan kaste presist og langt med lite arbeid!

2 Replies to “Første Brunørret av 2016! Video”

 1. Kul video, men selv om det er mye fisk her (mye gjedde og) så ville jeg ikke spist så mye fisk fra denne elven. Tidligere vært plaget med sterk forurensing.
  Ikke for å ødelegge noe glede, bare som et tips for fremtiden 🙂

  1. Kan tenke meg at det er noe spesiell fisk der. Men hadde vært mye nedbør dagene før og fisken så veldig fin ut. Tilbakemeldingen fra de som spiste den var at den smakte nydelig 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *