En fin solfylt ettermiddag og det er pappaperm. Jeg hadde fått beskjed om at den nye sølvkroken jeg har ventet på har kommet inn hos Campelen. Jeg tar med minien i vogna og busser ned for å gå til innkjøp. Senere på kvelden dro jeg tilbake til et vann jeg ikke har fisket i siden i fjor for å teste denne. I dette vannet har jeg tidligere kun brukt den rosa Møresilda på 6 gram siden denne er ekstremt giftig her.

Det var spennende og dra fram det lille delikate utstyret igjen. Stang med kastevekt på 0-15 gram og min lille snelle. Jeg sto på samme sted som i fjor men dessverre var det ikke noe action her. Etter en liten time gikk jeg videre rundt vannet for å prøve der det er noe dypere. Tanken var at det kunne være kaldt i vannet og ørret sto i varmere vann som var dypere.

Jeg tok noen kast men fortsatt helt dødt. Akkurat idet solen danset over tretoppene begynte festen. Fisk etter fisk startet å vake. Jeg kastet forbi vakene og begynte å dra inn. Napp etter napp kom, dessverre var je13071949_265067643834002_6732862701699795529_og litt rusten og treg på å gjøre tilslag. Etter par kast satt den første. En flott ørret på noen 100 gram. Etter kort tid satt en til, og en til, og en til. Det nappet nesten på hvert kast og jeg mistet et par på vei inn. Ekstremt gøy var det å få så flotte ørreter på denne lille stangen, og det rett utenfor Bergen sentrum. Fisken ble forsiktig avkroket og sluppet pent tilbake igjen.

Jeg mistet dessverre kroken da snellen feilet og slo over i et kast. Jeg har nå vært inne å kjøpt to sluker til i tilfelle jeg mister en. Jeg har nå 3 stk i kastevekt 7-10 og 15 gram.

Sluken var som jeg håpet både gøy og flott å fiske med og viser seg giftig for ørreten. Vannet den ble testet i første gang er ikke helt klart og noe grumsete, men dette hadde ingen betydning.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *