• Hvordan startet dere Dryflyliving og kom på å lage fiskevideoer?

Vi startet med utgangspunkt i et jaktlag bestående av 4 barndomskompiser fra Bærum. Fluefiske/fiske og jakt sitter oss alle veldig nært og etter turen til Finnmark for 4 år siden, var våres første film et faktum. Kanskje ikke av det mest cinematiske, men vi syns den fanget en stemning. Første filmen ble ikke en hitt, men det ga oss blod på tann. Vi digga den!!

I dag holder nesten alle av oss til på vestlandet. Hvorfor? Aner ikke… Detstasjon var ihvertfall ikke fiske som dro oss hit. En ting er sikkert, vestlandet er vakkert.

Vi ble raskt tatt godt imot og kjent med noen fantastisk dyktige fiskere (Team Piscatorius) med revolusjonerende teknikker og kunnskaper. Turene har over tid bare ballet på seg og det har vært helt naturlig å inkludere folk vi setter pris på. Vi er nå en fruktsalat med forskjellige folk fra ulike plasser i Norge.

Fiskefilmene var i utgangspunket ment for oss, som et minne, men det er ingen hemmelighet at fiskere liker å skryte…

 

 • Når dere er på en tur, hvor mye materiale har dere før dere korter dette ned og redigerer ferdig til en film? Hvordan går denne prosessen?

– På lengre turer kan vi fort ende opp med 2-6 timer råmateriale som ender opp i en film på 4-6 minutter. Arbeidsflyten varierer litt på hvem som redigerer og om det gjøres individuelt eller sammen, men hovedsakelig går vi gjennom samtlige klipp for å grovt sett hente ut det vi ønsker å bruke i filmen. Videre redigeres filmen til musikk/audio, før vi fargekorrigerer og eventuelt lager/legger på filter. Hele prosessen kan ta alt fra noen få timer til 15-20 arbeidstimer. Mellom alle fasene ser vi gjennom filmen flere ganger, og går tilbake i prosessen for å rette feil eller gjør endringer dersom vi ser noe vi ikke liker.

 

 • Åsen type filmutstyr bruker dere og hva trengs for å lage gode filmer?

– Vi har mange forskjellige kamera som benyttes, og har gjerne forskjellig utstyr som brukes under forskjellige omstendigheter. Store kamera til kontrollerte situasjoner, og små kameraer/actionkamera til run and gun. Det viktigste er alltid innhold, og ikke kvalitet, men samtidig kan dårlig kvalitet ødelegge for godt innhold i noen situasjoner, så vi forbereder oss før tur for å sikre god kvalitet så langt det går. En ting vi har utviklet over tid er en evne til å bedre se hva som funker allerede ute i felten. Vi ender dermed ofte opp med mindre materiale nå enn før. Vi har også som regel at det er lurt å ta mange små klipp i stedet for få lange. Da er det mye lettere å gå gjennom, sortere og eventuelt slette i etterkant, i tillegg til at vi liker godt å lage filmer i høyt tempo med mange klipp.

– Det viktigste i enhver film er som sagt alltid innhold, så vi prøver å unngå at utstyret blir en hindring til å fange godt innhold. Naturlige reaksjoner/situasjoner og fin natur slår alltid ann. Samtidig setter vi personlig pris på god produksjonskvalitet, og har brukt mer penger på å investere i utstyr de siste årene.

 

 • Dere er jo flere som er på tur senere der sikkert alle vil fiske like mye. Hvordan går bestemmelsene på filmingen mellom dere?

– Det er i all hovedsak Haakon og jeg (Erik) som står for filmingen. Vi har begge en interesse for filmingen ved siden av fisking, og har funnet måter å kombinere to hobbyer på. De andre har gjerne kamera med seg som brukes til å filme fisk, og så filmer vi alt rundt fiskingen i tillegg. Målet er alltid å fiske så mye som mulig, så vi bytter gjerne litt underveis. Filmingen er forresten aldri et krav, men heller noe vi har lyst til å gjøre ved siden av.

ø 2

 • Når dere editerer filmen, gjør dere det som en gruppe eller velger dere å gjøre dette individuelt?

– Det er som regel den personen som har filmet som gjør redigeringen, og så brukes de andre for å sjekke innhold og gi tips underveis i prosessen. Der vi har filmet sammen eller planlagt sammen, så redigerer vi sammen. Haakon og jeg har litt forskjellig stil og tanker rundt redigering, så det er alltid positivt at vi får litt forskjellige impulser, og ikke bare helt like filmer.

 

 

stasjon

 • Åsen type filmutstyr bruker dere og hva trengs for å lage gode filmer?

– Vi har mange forskjellige kamera som benyttes, og har gjerne forskjellig utstyr som brukes under forskjellige omstendigheter. Store kamera til kontrollerte situasjoner, og små kameraer/actionkamera til run and gun. Det viktigste er alltid innhold, og ikke kvalitet, men samtidig kan dårlig kvalitet ødelegge for god innhold i noen situasjoner, så vi forbereder oss før tur for å sikre god kvalitet så langt det går. Av kameraer har vi flere speilrefleks

 

 • Hva er planene framover med Dryflyliving?

Vi skal fiske mer og fiske mye. Har noen saftige planer for sommeren som innebærer mye upersonlig fluefiske.

ørret

 • Kan dere fortelle om produksjonen og hvorfor filmen: ”You’re missing out, Miss Swift”?

Ideen dukket opp etter dobbeltbooking fra våres gode venn (Terje Haugen Lie) i team Piscatorius. Han har to lidenskaper; Fluefiske og Taylor Swift! Våres årlige Ekso tur ble lagt samme helg som miss swift skulle ha konsert i Tyskland. I den anledning skrev vi et brev til Taylor Swift (LINK) og spurte om hun ville være med på tur! Svaret har latt vente på seg, men tilbudet står til alle oss i DFL ligger i graven.

 

 • Dere fisker jo hovedsakelig Ørret i deres filmer. Både brunørret og Sjøørret.

Hva liker dere best å fiske etter av disse to?sø 1

Sjøørret er mest tidsfordriv, men har gjennom mange turer vist seg å være ganske OK. Selv om sjøørret og brunørret er samme art er det liten tvil at våres ferskvannsfrender som ikke stifter et bekjentskap med sjøen henger høyest på listen.

 

 • Deres mest minneverdige turer i det hele?

Det er alltid noe fra en tur som man husker ekstra godt, men Ekso som resulterte i filmen «You’re missing out, Miss Swift» og Finnmark med «Ending on a high note» er to turer som vi vokste på.

Det må nevnes at før hobbyen tok helt overhånd, hadde to av oss en uforglemmelig tur på Hardangervidda. Det hadde regnet i 2 uker og akkurat den dagen vi skulle dra sprakk himmelen opp og solen tittet fram. Vidda lå å stekte i 30 varmegrader og vi løp rundt der oppe splitter naken, helt alene og håvet inn ørreter fra 400g og oppover. Anbefales på det sterkeste.ø4

 

 • Deres mest minneverdige fangst?ø 3

Vi kan dessverre ikke skryte av de største fangstene. Med en gjeng på syv har nok alle hver sin preferanse på den mest minneverdige fangsten, så å peke på enkelttilfeller er vanskelig. Som en fellesnevner kan vi understreke at laks på lett utstyr står høyt i kurs hos alle i gjengen.

 

 • Hvor ville dere dratt for deres drømmetur og hva er deres drømmefangst?

Siden vi er en ganske stor gjeng så har vi (selv om det bare gjelder enkelte) fisket på alle kontinenter. Vi har fisket illsint Grønnlandsrøye med knott tyntende ut av ørene, ruslet barebeint på hvite sandstrender med raske solbriller på jakt etter tropiske skapninger, men uansett hvor vi ender opp så er konklusjonen den samme. Norge is best, fuck the rest! (det skal sies at vi enda ikke har vært på Kola som kan medføre at noen er uenige i sistnevnte sitat)

Noe drømmefangst…. Fluefiske mest mulig.

 

Tusen takk til Dry Fly Living som ble med på siste del av denne post serien.

Les mer om Dry Fly Living her:

www.dryflyliving.com

logo flyer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *