Denne helgen feiret vi 17Mai på perlen i havet, Fedje. Det var ikke noe plan å lage noen fiskevideo her men å teste nytt utstyr som 4K kamera, et annet billig kamera, Sony Cam Remote og nye Seaweed sluker/Jigger.

Rapporter på utstyret kommer etterhvert og etter flere tester. Etter 4-5 fisketurer og noen lyr senere fikk jeg nok matriale til å lage en film og her er den. Denne filmen viser at du fortsatt kan fange storlyr på Fedje fra land. Du må bare kjenne noen plasser, ha riktig utstyr og ha en smule kunskap. Alle stedene vi fisket var steder med mye tang. Dette fordi det er her lyren liker seg og finner mat og ly.

Vi fisket på Eskjæret helt ute på kanten. Litt på høyre siden av kanten er det en tang grunne, rett utenfor her er det mye stor lyr som lurker. Det er å anbefale Seaweed sluker og polariseringsbriller her, for å se hvor langt ut tangen går og for å slippe at sluken setter seg fast. Her var vi flest ganger og fisket og fikk 3 store lyr. Et annet sted på eskjæret som er steinkisten fø man kommer ut på siste delen av eskjæret. Denne “fjæra” er formet som en kjele med sandbunn i midten, her tok jeg en av de største lyrene.

Siste dagen var jeg og fruen ute i gjeldevarden/ytterst i sildevågen å fisket. Vi hadde barnefri noen timer og tok sjangsen her. Desverre fjæret sjøen når vi var ute men det ble noe smått fordet. Damen fikk en etterdalter av en storlyr fra land og det ble det eneste vi tok vare på den dagen.

Sørsiden av Fedje ser ut til å blomstre og den fine naturen på fisketuren er nydelig! Gleder meg til å dra ut igjen snart til Fiskefestivalen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *