Etter å ha startet opp igjen fluefisket og fått sendt Abu Garcia klasse 5-6 nybegynner settet vekk fikk jeg levert av min sponsor Campele på Bryggen er helt nytt og fullt Orvis Clearwater set.

Dette er noe av det billigste settet Orvis leverer men de holder ikke tilbake kvaliteten fordet! Stangen er av klasse 5 og 9 fot. Den er veldig god og myk, og ekstrem kastevennlig! Første gang jeg kastet med den var og første gang jeg kastet med en 5 stang og jeg klarte dette uten problemer. Det var dog med et intermediet snøre fra Arctic Silver:

Se video fra denne lille turen her.

12143248_246366895704077_3526054502574913890_n

Sammen med stangen og stangtuben fulgte også med backing, snelle og snøre. Snella er av aluminium og en helt grei snelle. Det er noe slakk i bremsen som gjør at den går et lite hakk tilbake på ca 1 cm før bremsen slår inn. Dette er noe irriterende da billig snella til Guideline ikke har dette problemet. Snellen er venstrevendt noe som er uvandt for meg og det går ikke ann å snu denne på noen måte desverre. Men igjen, det går helt fint å bruke venstre handa til å sveive. Bremsen er god ellers enn det lille slakket. Justeres lett med en “sveiv” med godt håndtak. Det følgte også med snellemappe, noe som er genialt!

orvis_rod_clearwater_outfit_fw

Backingen vet jeg ikke om var en vits eller rester som ble sendt av Orvis. Her var det kun 25m eller lignende og alt for lett. Denne kastet jeg og jeg kjøpte ny på 100 meter. Dette for å fylle snellen, og mer og sterkere backing og selvølgelig, fargen er kul 🙂

Clearwater flytesnøret er et helt ok snøre og enkelt å kaste med. Skyteklumpen er på ca 12m, og et egentlig helt ok snøre som følger med. For å si det sånn, det gjør jobben med å flyte. Av intermediet snøre bruker jeg Arctic Silver sitt nye micro diameter. Dette snøre presterer ekstremt godt med denne stangen, og føles som den er lagd for denne stangen. Du kan lese anmeldelse av det snøret her: LINK

Når det kommer til fortom og tippets kjører jeg kun Orvis nesten. Jeg har nå testet noen DSC01551RIO fortommer, men har ikke testa disse nok til å komme med noen mening. Guideline
sine fortommer opplever jeg som altfor stive i forhold til Orvis sine. Derfor har jeg nå nesten kun Orvis fortommer og tipper matriale til å kjøte dem.

All over så er dette et genialt set for en nybegynner men og en som er viderekommen for en akseptabel krone. Snellen ville jeg nok heller valgt Guideline Reelmaster i stedet på grunn av bremsen om man er nøye på det. Jeg bruker dette både til ørret og sjøørret.

Hele settet kan kjøpes hos Campelen men må bestilles. Ta kontakt med campelen her for et pristilbud! www.campelen.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *