I år som i fjord dro vi tilbake til Skogseidvatnet på jakt etter storørret. Denne gang hadde jeg med Paul som jeg nok hadde byd opp store forventninger til når det gjaldt fisken man fikk her nede.

DSC00007.JPG

Jeg følte med på værmeldingen hver dag og så det var meldt fint, inntil dagen før da det kom obs varsel. Vi dro uanset og kom fra til nydelig vær. Kort og båt var betalt og det var bare å tøffe ut og dorge etter storørreten. Men den skulle si seg vanskeligere å få enn jeg trodde. Det var perfekt ørret vær, helt stille, overskyet og ganske lummDSC01816ert i luften. Det vaket overalt så mat til ørreten var det. Men tankegangen ble at der det var småørret som vaket rolig var det ikke storørret. Da hadde den nok gått etter småørreten og vi ville ikke sett de rolige vakene.

 

Etter en stund med dorging får Paul sin første. En fin stekeørret på 3-4 00 gram. En stund etter får jeg min. Jeg dorger med regnbue og vanlig ørret imitasjons woobler, mens Paul dorger med Røye woobler. Det er tydelig at røye woobleren var betydelig mer populær enn regnbue og ørret. Dette kan være at ørreten spiser den feite røya eller er ofte “i kamp” med den om matfatet.

Det skjedde som i fjor, det så på starten ut som “forbannelsen” vi hadde i fjor var over, men der tok jeg feil. Etter noen timer var vi helt på andre siden av vannet da været slo om. Det startet å virkelig plaskregne og vinden tok kraftig opp. Vi måtte da avbryte hele turen siden vi og alt vi hadde med var klissvått, og dro dermed hjem. Vi tok en rask skift og dro en rask tur ut i båt ved Sotra i stedet. Men på grunn av været ble det ikke mye mer fisk enn en Glassvar.

Til neste gang Skogseiden, neste gang!

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *