Det er sommerferie og jeg bruker fiskedagene min i elver og ferskvann rundtom. Det var på tide med et lite avbrekk og dra ut til Fedje igjen og besøke mine foreldre og fiske med min far.

En dagstur ble kjapt planlagt, bilen ble pakket, kamera ble ladet og humøret var på topp. Dagen smalt til med 26 varmegrader i skyggen og så og si ikke noe vind. Turen startet med ørret jakt sør på Fedje i noen ferskvann der mens vi venter på floen skulle komme på sjøen. Jeg fisket med flue og streamer siden det ikke vaket og min far fisket med haspel og sin elskede spinner samling.

IMG_0022

Det tok ikke lange tiden før første fisken smalt på min hjemmelagde raklefant ble for fristende for ørret nr 1. Kort tid etter kom pappa med to fine ørreter til.

Etter 6 timer i solsteiken ente vi opp med fire fine ørret der den største nærmet seg halv kiloen, og dessverre noen som ble mistet.

Fedje huser mye fin ørret i det fleste vann og det kreves ikke fiskekort her. Så er det lite vann i sjøen er det alltid et ferskvann på øya du kan dra noe ørret i.

Siste ørret ble tatt og solen ble for mye for oss, så vi turet tilbake på hytta dIMG_0018er mor ventet med hjemmelagde vafler. Vaflene gikk ned på høykant sammen med par kalde øl før dagens neste fiske tur kom for tur. Vi kjørte til eskjæret der vi var på 17 Mai helga og filmet “lyr fiske på fedje”. Etter få kast fant ut at det kun luret noe småsei og sel i området. Det var derfor dødt fiske her og vi dro til jeltevarden i stedet som er øst på øya. Det var ikke betydelig mye liv her heller, men noe mat til krabbeteinene ble det. Når kvelden kom fikk vi begge en stor lyr hver som patruljerte tang-kanten rundt berget.

En vellykket tur med mye god fisk og god mat!

IMG_0019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *