45BB26BB-8867-4881-86C6-BB0C0F5EAEE3

I sommer fikk jeg innbydelse til en VIP tur til Nausta for å fiske. Turen ble planlagt kjapt og Alex var ikke akkurat vond å be med. Rett etter jobb på en fredag dro vi med pakket bil og feide over til fjellene mot Nausta. Etter noen timer kom vi fram der mørket hadde lagt seg og vi møtte guiden for helgen på bensinstasjonen, klar til å desinfisere ALT. Fluer, stenger og vadere. Alt som skulle i kontakt med elven skulle desinfiseres.

IMG_0078

Videre ble vi vist hvor vi skulle tilbringe helgen. En runde med åkerrally ble vi guidet til et lite skur noe oppi elven. Teltet ble fort satt opp, stenger og fiskeutstyr ble gjort klart, og ølen ble proppa. Dessverre var det rekord lav elv akkurat den helgen vil skulle være der. Guiden prøvde vannet mens vi pilset og slappet av før natten. Vi skulle tidlig opp dagen etterpå for å fiske!

5D7BA363-93B1-4AB6-BED7-95EC8C5AF76F

Dagen etterpå forsov  vi oss og våkner ikke før klokken nærmere ni!! Vi kastet oss ut av teltet og startet fiske med en gang. Det viste seg som guiden forklarte at man måtte kun kaste helt til andre siden av elven da det var der fisken gikk. Vi kunne nesten vade over hele elven pga rekordlite vann. Vi så flere laks som hoppet og flere store sjøørret, men dessverre ingen fangst. Vi fisket hele dagen og så oss mye rundt i og ved elven. Nausta er en grise flott elv, og en nydelig plass!! Skal man opplevere en skikkelig vestlandselv, vil denne anbefales på det sterkeste!

0F2AD4A9-046B-427A-9284-C4A65CCB48BC

For å prøve å sikre fangst til oss tok guiden oss med lenger opp ielven til sone 7 lenger ut på ettermiddagen. Her så vi også noe aktivitet og vi kastet, kastet, kastet og kastet. Dessverre ingen laks her heller. Når klokken nærmet seg elleve ga vi oss. Da hadde vi kastet i ca 12 timer i strekk.

3494093A-DA65-4717-B212-E7E6C964A1D5

En av de siste kastene satt fangsten. Det var en ørret. Den minste ørreten jeg har fått! Hvor flaut er ikke det!? Få en ørret på rundt 30-40 gram i en lakseelv, som vanligvis leverer ti kilos laks og ørret på nesten like mange kg!?

IMG_0077

Søndag morgen gikk turen hjem igjen med slitne og banka kastearmer. Det ble ikke mye noe særlig fangst og heller ikke noe til fiskefilm da vi brukte mesteparten av tiden til å fiske.

E2ECADAF-4E09-4644-BB96-074FC99EDF5D

En ting er sikkert. Det blir Nausta neste år også og da håper vi på MYE mer vann.

Selvfølgelig doblet vannmengden seg dagen vi dro og uken etterpå var Neteland gutta der og dro storlaksen 😀 hehe!

Takk Nausta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *