IMG_0082.jpg

Nå er det lenge siden jeg har i det hele tatt åpnet bloggen min, annet enn å dele noen artige bilder, memes osv på facebook siden min og instagram. Grunnen er fordi jeg ikke har fisket på lenge grunnet at jeg nå er en ekte ekteman. Ja det ente med enda en fisker som ble gift. Og lykkelig ble han. 🙂

Etter vi ble lykkelig gift tok vi neste helg sammen med vår datter og familie til Fedje. Her ventet brodern (Glenn) med den nye båten sin. En skikkelig plast snekke han hadde planer å ta oss langt ut i havet med for å fiske. Bergen ble jo denne høsten det tørreste stedet i Norge. Og nei, det er ikke en skrive feil. Det er faktisk sant!! Flere uker (sammenhengende) hadde vi sol og det var vind stille. IMG_6755.JPG

Det var blankt på havet den 8 Oktober og vi jeg og brodern dro for å tømme båten for teiner før vi skulle på tur. En reise igjennom evigheten startet med snekken som var overfyllt med teiner rundt øya for å hente Ida og pappa.

Vi dro derfra langt og lenger enn langt. Vi stoppet mellom øynene Nord på Fedje siden vi så makrelstimer holdt på like ved oppdretta. Vi fisket kjapt opp noen som vi skulle bruke til agn.

Før jeg skriver videre må jeg informere en liten advarsel. Skal man ut mot holmengrå, eller Nord å Fedje og du ikke er kjent. IKKE dra alene eller uten noen som er LOMMEKJENT i området. Du kan være midtfjords og ende på skjær. Vi brukte lang tid ut med to forann på båten for å se etter skjær. Flere steder midtfjords var det kun en meter dypt og flere steder med skjær rett under overflaten. Sånn, nå som det er gjort, tilbake til turen.

IMG_0640.JPGVi fant et greit sted ved *****. Du vet, like ved **** og mellom **** ***. 😉 Nei denne plaser deler jeg desverre ikke. Vi skar opp makrel og sendte pilken ned på rundt 100 meters dyp. Rett etter pilken traff bunden smalt det hos meg. Det var noe j**lig tungt og kjempet hardt! Tungt som pokker var det og. Jeg dro beistet opp og det var en kanon fin lange på over 4 kg. Der slo jeg rekorden min på lange. Fy fader å sliten jeg var i armene og så gøy det var! Like derpå ropte Glenn med at han og fikk fisk. Det var en lange det og. Vi hadde truffet gull! Jeg heiv på en ny makrell bit og sendte pilken ned igjen.

IMG_0089.JPG

Der smalt det pinadø igjen med en gang. En ny lange, en større og mye sterkere enn den tidligere. Jeg jobbet hardt med den og ba om at den ikke skulle glippe på kroken. Alle langene jeg dro den dagen følte jeg kjempet likt. De kjempet godt i starten. Ble med opp en 20 meter, kjempet litt til, og ble ganske tunge etter det med en del mindre kamp. Så kom denne også opp. Enda større, ca 5 kg! Der slo jeg lange rekorden min IGJEN! Jeg jubla og hvilte armene. At kroken skulle glippe trenge jeg ikke å tenke på da langen hadde slukt hele pilken. Å stappe henda inn i den kjeften der var glemme sak så jeg heiv på en ny pilk.IMG_2450.JPG

De andre i båten fikk også fisk, men jeg dro størst gang, på gang. (Er jo liksom blogger så er jo rett og rimelig det!:p) Jeg gjorde det samme på nytt. Jeg heiv på nytt makrell agn med den viten om at det er mye fisk der nede. Bare denne gangen tok jeg en halv makrell i stedet for en liten filet. Denne gangen tok ikke noe pilken med en gang. Jeg hadde pilken sikkert 20 cm over bunnen og lot den henge ganske rolig.

PANG, der smalt det noe grovt!! Dette var ikke lange, denne kjempet hardt. Forbanna hardt, hele veien opp. Jeg brukte betydelig lenger tid på å få dette greine opp. Jeg lurte fælt på hva dette var. Var det en kjempe lange? Nei da hadde den vært myyye tyngre, er det en kveite? Nei da hadde den dratt mer snøre. Hva var det? Hele veien uten å la meg hvile kjempet fisken på vei opp. Etter over 100 meter kom den til overfalten. Det var en brosme på over 5 kg! Steike så feit denne var! Jeg knuste Brosmerekorden min værtfall! Til pappa og Glenn og. Dette var helt villt for meg og jeg var helt knust i armene. Men jeg hadde fått blod på tanna og heiv ut igjen en ny makrell bit på pilken.

IMG_0090.jpg
Bildet ble desverre kun tatt på sløybordet. Da ingen ville ta i sin nye telefon etter alt fiskeslo på fingra :p

Denne gangen smalt det groft på vei ned. Måten denne fisken kjempet på beviste at dette er ikke noe i Torske Familien. På grunn av måten den kjempen på og hvor den tok i vannet måtte dette enten være storsei eller en stor lyr. Og det var det. En stor lyr på 4,5 kg! Herregud for en feit lyr! Dette er vel en av de sjukeste fisketurene jeg har hatt å havet for det første harj eg ikke vært så langt ute på havet før, heller har jeg ikke fått så mye stor fisk, og heller ikke slått rekorden min så mange ganger på så få kast. IMG_0088.JPG

Desverre var jeg tom for batteri på kameraet før jeg reiste ut filmen ble klipp fra mobiler som filmet og det som var igjen av batteri fra kamera. Men minnet har jeg, og det var faktisk deilig  å fiske litt uten å tenke på kamera, takes, shoots osv.

Filmen kommer om få dager når det lille jeg har er klipt sammen. Du kan se bilder fra Fedje turen og Fedje = Perlen i havgapet, samt fangsten her.

IMG_0500.JPG

Jeg må nesten legge til at dagen etterpå var brodern som nå bor på Fedje ute på samme sted i båt å fisket. De fikk da en lange på over 15 kg! Se bildet under! Brodern legger ut mange sjukt flotte bilder på sin instagram konto. Hvis dere vil se flotte bilder fra Fede, Havet og natur. KLIKK HER: (Direktelink til instagram)

(LINK https://www.instagram.com/glenneckholm/)

14872528_881671211963084_2116594462_n.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *