Siden jeg har hatt en ukes tid ferie så dro jeg ut for å teste det nye utstyr fra hooked.no en kveld. Jeg dro til en av mine faste sjøørret plasser og håpet på lykken der med det nye utstyret.

Jeg traff perfekt da det var stigende flo og full flo ville ikke nå før 2-3 timer etter jeg hadde ankommet. Det så først veldig dødt ut på sjøsiden av vannet da det låe mye død fisk, gjengrodd og det boblet oljeflekker flere steder. Om dette er drit som har sevet inn fra oppdrettsanleggene vet jeg ikke, men det har ikke vært slik der før. Derfor bestemte jeg meg å prøve litt i strømskillet. Der tok det ikke lange tiden før første fisk smalt på! Jeg håpet på at dette var en flott sjøørret men noe i meg sa at det var sikkert Torsk. Siden jeg har fått dette alle plassene jeg har prøvd meg på SØ i det siste. Når fisken nærmet seg så jeg det jeg “fryktet”. En torsk….. Forbanna torsk altså!

Siden vi er i Bergen er det veldig sjeldent å få sjøørret av størrelse, værtfall på plasser jeg vet om, så jeg brukte de minste slukene jeg hadde fått. 10-15 gram. Like etter denne ble landet og satt pent tilbake smalt det på enda en Torsk helt ved land.

Siden det var flere Torsk jeg kunne observere som jaktet i strandkanten dro jeg lenger inn i vannet. Ut ved sjøen blir jeg hjemsøkt av Torsk så her ga jeg opp.

Jeg heiv på en ny sluk. En skje sluk med halv bronse og halv sølv. Det tok ikke lange tider før første ørret nappet og par kast senere satt den på.

En nydelig ørret med flotte prikker over hele seg tok sluken og etter en kort kamp var den pent landet. Spenstig som bare det var den rolig et lite sekund slik at jeg fikk tatt bildet. Like etter fisken ble avkroket og satt pent tilbake igjen, startet en vakefest uten like! Jeg kastet langs land og kjente mindre fisk nappet hele tiden. Like etter denne tok en ny ørret sluken. Enda en flott ørret på ca samme størrelse ble landet pent og like fotogen som den andre.

 

Det var nydelige forhold før det (som det vanligvis gjør i Bergen om dagen) begynte å styrt regne. Det var blikk stille og insekter florerte på vannfilmen. Jeg fikk til og med en liten oter som tilskuer som dessverre skremte vekk resten av fisken. Han svømte langs land slik som jeg kastet og kom opp rett ved føttene mine på steinen jeg sto på. Vi så litt på hverandre før han snøftet og dukket under igjen for å fortsette jakten langs land.

Tusen takk til Hooked.no for det flotte nye utstyret! Ingen sjøørret denne gangen, men to torsk og to flotte ørret ble det, og en fin erfaring med nytt utstyr. Anmeldelse om den nye stangen og snellen kommer etter flere prøveturer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *