Endelig var den her! Sommerdagen i Bergen! Etter en måned med regn og regnrekord slått var det endelig sol og stille i vinden! Jeg og brodern pakket da kjapt utstyret og dro på en kveldstur til et fast sted for ørret like utenfor Bergen. 

Vi startet på samme side der jeg fikk ørret sist, men på grunn av solsteiken var det rimelig dødt på denne siden. Det var nok for varmt for fisken på denne siden. Var det fisk her ville den gå langs bunnen der det er kaldere, men der ble utfordringen all veksten som er på bunnen. Vi måtte tenke oss om. På fjellsiden av vannet var en større del av vannet i skygge og fra busker og grener må det jo falle mat ned i vannet. Vi kastet oss i bilen og kjørte rundt og trasket oss igjennom skog, busker og andre hindre for å komme oss så nærme fjellveggen som mulig og med en åpning blant trærne.

Etter en stund og mye banning fra brodern som ble angrepet av knott og mygg i skogen fant vi en fin åpning. Når vi kom fram begynte vakefesten! Snakk om flaks!! Det tok ikke lange tiden før første sluken var i vannet og nappene startet. Jeg testet en Toby mens brodern prøvde en møre sild. Jeg skiftet kjapt over til rosa møresild, bare for å se om den hadde effekt i dette vannet siden jeg ikke hadde fått på den her før. Jeg klarte et perfekt kast som landet under et tre som hang utover vannet der vi så det vaket mye.

Sekundet sluken traff vannet smalt det. En illsint ørret ble trigget av rosafargen og tok sluken. Det føltes som den falt av med en gang igjen, men den var rask på igjen og enda mer aggressiv. Jeg ble giret og redd for å miste den. Kampen varte ikke lenge, da jeg fikk hodet kjapt over vann og klarte å dra den inn. Når den nærmet seg oss så vi størrelsen på fisken. Det var en grisefin og feit brunørret!

På sine 800 gram (den ser tyngre ut, men pga den pløsete magen) hadde den dessverre satt sluken i gjellene. Det var nok derfor kampen var noe lettere enn håpet. Det var toppen av blanda følelser! En grise flott ørret på ny stang, men tatt i gjeller og med rogn så den måtte drepes. Eneste som hadde vært gøyere hadde vært å få den på Venguence stangen som har en kaste vekt på 3-15 gram. SØ Stangen har en kastevekt på 13-25 gram. Det gjorde det ikke så mye minder gøy da.

Det var flere ørret som fulgte og tok og jeg fikk et par små til som det ikke ble bildet av, men et par fine som bare var noe mindre enn denne fulgte etter. Ørreten kostet meg tre nye sluker, men det var verdt det! vi så flere fisk som vaket og det tok ikke lange tiden før brodern hadde fisk på. Jeg hadde lånt han den lille stangen for å vise han hvor gøy det er å få fisk på liten stang. Og rett som jeg hadde smalt det en torsk på hans stang. På grunn av det varme vannet var det ikke akkuratt veldig kamp i fisken, men den var tung og når det kastet åp hodet merket du det! Torsken var rundt 2 kg fin og ble satt fint ut igjen. 

Vi tok noen kast i sjøen likeved også for å se om det gikk noen sø i området. Det var dødt, like dødt som alle andre gangene i år jeg har vært der. Noe som er skummelt da det florerte av liv her i fjor. Av mine 10 turer har det ikke vært mye aktivitet på denne sjøsiden i det hele tatt. Vi så et lite vak som jeg klarte å kaste over før noe ble lurt av sluken. Det var en liten torsk det og.

Turen endte med denne og utregningen ble en liten Torsk, en fin Torsk, En stor ørret og par små med mye napp og aktivitet i vannet. En flott tur som blir husket! Ørret som jeg dessverre måtte ta fikk seg en verdi avslutning med å være den første fisken som ble røyket på Abuen og en nydelig forrett til min bursdag den 1.juli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *