En hver fiskerfar gleder seg nok minst like mye som meg til å ta med barnet på sin første fisketur! Jeg selv er fra Lørenskog og vi elsket å feriere på Fedje, siden da kunne vi fiske krabbe og annen småfisk i fjæra. Nå bor jeg i Bergen og når en sommersdag bydde seg kunne jeg endelig ta med min 2 år gamle datter på sin første fisketur på Fedje i den samme fjæra jeg fisket i som liten!

En dagstur gikk ut til Fedje med både stang, redningsvest og fluestang pakket ned. Nei, fluestangen er til meg senere på dagen. Ja jeg kommer dit, slapp av….. Ja jeg fikk fisk…. Ja den var rundt kilo…. Slapp av sa jeg, jeg kommer dit!

Uanset…

Med en gang vi ankom var det prosjektet med å ha på redningsvest første gang. Noe som jeg husker som liten sugde det. Men når hu ble oppmerksom på fjæra vi var på vei ned i ble tårer raskt til et smil. Hennes første fiskestang var min onkel før meg på å kjøpe, men hennes første fluestang blir fra meg. Fiskinga er vel ikke helt teknisk riktig, men så lenge de unge koser seg er det gøy! Det ble mer “poking” og dytting i tang enn å fiske.

Jeg var innom xxl og gsport for å se hva de hadde av fiskeutstyr til barn. Annet enn en avansert “krabbefisker” med et bilde av en krabbe med snor til en klype var det lite og håv var de utsolgt for.. Da tok vi trikset vi lærte som små. Klesklype og knust snegle eller blåskjell. Det stakkars snegleliket fikk ikke en ærefull død med å bli spist av en krabbe, men heller slengt mellom fjæra steiner og trøkka ned i tang. Men gøy var det uanset! Jeg vet ikke hvem som koste seg mest, meg eller henne!

Onkel sto på en brygge bortenfor og fisket etter noen nye arter der han fikk både ulke og bryngylt. Begge disse var veldig spennende! Skal du ha med barna på fisketur er ned i fjæra gøy, men litt agn, gjerne en brygge slik at de kan se mer fisk enn kanskje en stor som pappa drar opp. Da blir de gjerne med fler ganger og til og med maser om å dra. Det er da du kan begynne å spørre: Du, vil du få skikkelig stor fisk? Og vipps så står dere i lærdalselva trukket i fra den resterende arven til minien! HEHE!

Senere på dagen mens bestemor trøkket henne full i gode bestemor vafler dro jeg og bordern (onkel) på ørret tur. I påsken fisket jeg med ny stang på Fedje, og fikk 4 kilos ørret og jeg lovte meg selv å dra tilbake for å få ørret på rundt kilo på flue og. “Heldigvis” blåste det minst 8 m/sek vesta-vind denne dagen. Det gjorde kastingen noe mer “spennende”. Jeg fikk likevel ut fluen, men noe tørrfiske ble det ikke.

Woggibuggeren (om det er riktig skrevet) som er fluen jeg vender meg til på ørretfiske med streamet flere ganger nør overfalte i det lille vannet. En liten time og en god del kast senere smalt det på! Der var den! Ørreten på (nesten) en kilo! Det var varmt i vannet så kampen var ikke ekstrem men det var likevel gøy! Den ble fisket forsiktig inn og posert før den ble satt ut igjen på jakten på en større.

Brodern hadde glemt stangen sin hjemme og måtte dermed låne dattera min sin barnestang. Og tror du ikke han dro 4 flotte fisk på spinner med den! Han slo ørret rekorden sin 3 ganger og avsluttet med en nydelig kilosfisk. Jeg hadde en som prøvde å ta fluen min hele 4 ganger uten at den satt noen av gangene! Jeg gleder meg allerede til å dra tilbake for å fiske flue der, men neste gang blir det fluefiske etter storlyren også! Det ble en flott tur for både far og datter 😀 

Del gjerne din historie med din første tur med din mini!

SKITT FISKE! og husk redningsvest og vær et godt eksempel på sikkerhet ved sjøen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *